Σήματα κινδύνου για την πορεία της γερμανικής οικονομίας

Σήματα κινδύνου για την πορεία της γερμανικής οικονομίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:41 Δημιουργία 13/08/19, 12:14

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει δείκτης οικονομικού κλίματος τον Αύγουστο που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW για τη Γερμανία, τονίζοντας τις επιπτώσεις που έχει για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης η εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στο -44,2, έναντι του -28,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στο -13,5 έναντι του -7,0 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο πρόεδρος του ZEW Άχιμ Βάμπαχ δήλωσε ότι τα στοιχεία αποτελούν ένδειξη για σημαντική επιδείνωση των προοπτικών της γερμανικής οικονομίας. «Η πιο πρόσφατη κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ο κίνδυνος ανταγωνιστικών υποτιμήσεων και η αυξημένη πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία ασκούν πρόσθετες πιέσεις στην ήδη αδύναμη οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο Βάμπαχ σε ανακοίνωση. «Αυτό είναι πολύ πιθανόν να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην ανάπτυξη των γερμανικών εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε