Επιφυλακτικότητα στην Ασία με το «βλέμμα» σε μάκρο και Fed

Επιφυλακτικότητα στην Ασία με το «βλέμμα» σε μάκρο και Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:10 Δημιουργία 22/08/19, 09:00

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για την ιαπωνική μεταποίηση, που είδαν νωρίς το πρωί το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, με βάση τα ίδια στοιχεία, η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,5 μονάδες τον Αύγουστο από 49,4 μονάδες τον Ιούλιο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που δείχνει συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έχασε κατά 0,03% στις 20.612,88 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,9%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite μειώνεται κατά 0,2%, ενώ ο Shenzhen Composite καταγράφει οριακές απώλειες 0,04%.

Την ίδια ώρα, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 0,5%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη σημειώνουν μικρά κέρδη 0,04% και 0,2%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,3%.

Σημειώνεται πως το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να δρομολογήσει έναν επιθετικό κύκλο μείωσης των επιτοκίων της, παρά τις συνεχείς παραινέσεις του προέδρου Τραμπ.

Τα πρακτικά, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θεώρησαν ότι η μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο τέλος του Ιουλίου αποτελούσε μια "αναπροσαρμογήτης πολιτικής αντί για την αρχή ενός επιθετικού κύκλου χαλάρωσης.

Αν σου άρεσε κάνε