ΧΑ και ομόλογα περιμένουν τον χρησμό της Moody's

ΧΑ και ομόλογα περιμένουν τον χρησμό της Moody's

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:41 Δημιουργία 23/08/19, 13:37

Τον επίσημο χρησμό της Moody’s περιμένουν η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και η εγχώρια αγορά ομολόγων την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτό, διατηρείται το θετικό μομέντουμ, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να υποχωρεί στο 1,95%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου παραμένει στο 1,30%, ενώ σταθερή είναι η εικόνα και για τα Bunds, με το επιτόκιο του γερμανικού 10ετους να διαμορφώνεται στο -0,63%.

Στο μεταξύ, στη Λεωφόρο Αθηνών καταγράφονται οριακές διακυμάνσεις πάνω από τα επίπεδα των 840 μονάδων, αλλά με τη συναλλακτική άπνοια να παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει ελαφρά πτώση (-0,2%) στις 843,67 μονάδες. Την ίδια στιγμή, κατά 0,6% υποχωρεί ο τραπεζικός δείκτης, ενώ αντιθέτως κατά 1,2% ενισχύεται εκείνος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Επιστρέφοντας στην ετυμηγορία της Moody’s, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οίκος αναμένεται να ακολουθήσει την τακτική της Fitch και να διατηρήσει σταθερή την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Moody’s για την Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι στο B1 με σταθερό το outlook.

Η Moody’s είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δυο βαθμίδες την περασμένη Άνοιξη. Πλέον, η Moody’s βρίσκεται μια βαθμίδα πίσω από την Fitch.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Moody’s για την Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι στο B1 με σταθερό το outlook.

Η υψηλότερη βαθμολογία που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι από την Fitch (ΒΒ-), η οποία απέχει τρία σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα.

Αν σου άρεσε κάνε