Ευφορία στην Wall Street, ενόψει της επιστροφής ΗΠΑ-Κίνας στο τραπέζι των συνομιλιών

Ευφορία στην Wall Street, ενόψει της επιστροφής ΗΠΑ-Κίνας στο τραπέζι των συνομιλιών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:11 Δημιουργία 26/08/19, 16:50

Με κέρδη ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις της εβδομάδας στα αμερικανικά χρηματιστήρια, μετά την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, όπου δήλωσε πως η Κίνα είναι έτοιμη να κάτσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη μια εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η Κίνα κάλεσε χθες την νύκτα ... Είπε «επιστρέφουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», άρα θα επιστρέψουμε», δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της G7.

«Θα αρχίσουμε πολύ σύντομα διαπραγματεύσεις. Πιστεύω ότι θα φθάσουμε σε συμφωνία», πρόσθεσε.

«Δεχθήκαμε δύο κλήσεις, δύο πολύ καλές κλήσεις. Θέλουν συμφωνία», έσπευσε να ανακοινώσει φροντίζοντας να πλέξει το εγκώμιο του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. «Είναι μεγάλος ηγέτης, κατανοεί (τι διακυβεύεται). Θα είναι τεράστιο για την Κίνα, τεράστιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τεράστιο για τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διαπραγματευτικής ομάδας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λιου Χε δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον με στόχο μία εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τον οικονομικό Τύπο.

«Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε με ηρεμία το πρόβλημα μέσω διαβουλεύσεων και συνεργασίας...είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου», δήλωσε ο Λιου Χε, σύμφωνα με το περιοδικό Caixin.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,62% στις 25.787 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,63% στις 2.865 μονάδες.

Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,77% στις 7.812 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε