Με μικρές μεταβολές έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με μικρές μεταβολές έκλεισαν οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:47 Δημιουργία 26/08/19, 19:43

Με μικρές μεταβολές έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαικά χρηματιοστήρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε ανάρτηση στο twitter πως η Κίνα είναι έτοιμη να κάτσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη μια εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η Κίνα κάλεσε χθες την νύκτα ... Είπε «επιστρέφουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», άρα θα επιστρέψουμε», δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της G7.

«Θα αρχίσουμε πολύ σύντομα διαπραγματεύσεις. Πιστεύω ότι θα φθάσουμε σε συμφωνία», πρόσθεσε.

«Δεχθήκαμε δύο κλήσεις, δύο πολύ καλές κλήσεις. Θέλουν συμφωνία», έσπευσε να ανακοινώσει φροντίζοντας να πλέξει το εγκώμιο του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. «Είναι μεγάλος ηγέτης, κατανοεί (τι διακυβεύεται). Θα είναι τεράστιο για την Κίνα, τεράστιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τεράστιο για τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διαπραγματευτικής ομάδας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λιου Χε δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον με στόχο μία εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τον οικονομικό Τύπο.

«Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε με ηρεμία το πρόβλημα μέσω διαβουλεύσεων και συνεργασίας...είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου», δήλωσε ο Λιου Χε, σύμφωνα με το περιοδικό Caixin.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο παρέμεινε κλειστός λόγω εθνικής αργίας.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,40% στις 11.658 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ανέβηκε 0,45% στις 5.351 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ισχυροποιήθηκε κατά 0,99% στις 20.677 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημείωσε κέρδη 0,34% στις 8.679 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έγραψε οριακή πτώση 0,02% στις 371.28 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, νέα «καμπάνα» για την πορεία της οικονομίας της Γερμανίας έρχεται τη Δευτέρα, καθώς δείκτης του ινστιτούτου Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης διολίσθησε στις 94,3 μονάδες τον Αύγουστο από την αναθεωρημένη μέτρηση των 95,8 του Ιουλίου.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2012.

Ο Αύγουστος ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας πτώσης και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερες απώλειες –προέβλεπαν πτώση στις 95,1 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε