Εκ νέου προβληματισμός στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Εκ νέου προβληματισμός στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:11 Δημιουργία 29/08/19, 09:08

Νέα «σύννεφα» πάνω από τα ασιατικά χρηματιστήρια επικρατεί για την προτελευταία μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας, με τις ανησυχίες για την πορεία του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να οδηγούν και πάλι μακριά από τα ταμπλό τους επενδυτές.

Σημειώνεται πως χθες, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε πως αναμένει εκ νέου συζητήσεις με αντιπροσωπεία των Κινέζων μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το νέο γύρο επαφών με το Πεκίνο.

Εξάλλου, οι διεθνείς αγορές είναι επηρεασμένες αρνητικά και από τις χθεσινές εξελίξεις στη Βρετανία, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή των Κοινοτήτων μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου, προκειμένου να διευκολύνει το σχέδιο του για το Brexit.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο υποχωρεί 0,10% στις 20.463 μονάδες και ο Kospi στη Σεούλ χάνει 0,28% στις 1.938 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται 0,09% στις 6.509 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διολισθαίνει 0,20% στις 25.570 μονάδες και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite γράφει απώλειες 0,03% στις 2.890 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε