«Χαμένη στη μετάφραση» για δεύτερη μέρα η Ασία

«Χαμένη στη μετάφραση» για δεύτερη μέρα η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:39 Δημιουργία 03/09/19, 10:16

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται για δεύτερη συνεχή ημέρα στα ασιατικά χρηματιστήρια, τη στιγμή που οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο πεδίο του εμπορικού πολέμου, στην πολιτική κρίση στο Χονγκ Κονγκ και στην απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας για τα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, η Reserve Bank of Australia αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό επιτόκιό της στο ιστορικό χαμηλό του 1%.

«Είναι λογικό να αναμένουμε ότι μια εκτεταμένη σε χρόνο περίοδος χαμηλών επιτοκίων θα χρειαστεί στην Αυστραλία προκειμένου να μειώσουμε την ανεργία και να προχωρήσουμε προς την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό», ανέφερε ο διοικητής της RBA Philip Lowe σε δήλωσή του.

Την ίδια ώρα, στο «μέτωπο» των μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία μειώθηκαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Συγκεκριμένα, η πτώση ήταν της τάξης του 0,1% σε σχέση με τον Ιούνιο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι αύξησης 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei έμεινε αμετάβλητος στις 20.619 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να υποχωρεί κατά 0,18%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,38%, ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai ενισχύεται οριακά κατά 0,06% και ο Shenzen κατά 0,29%. Στην Ταϊβάν, το χρηματιστήριο είναι σήμερα κλειστό λόγω εθνικής αργίας.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 υποχώρησε οριακά κατά 0,09%.

Αν σου άρεσε κάνε