Ευφορία στη Wall Street, από την εκτόνωση στο Χονγκ Κονγκ

Ευφορία στη Wall Street, από την εκτόνωση στο Χονγκ Κονγκ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:39 Δημιουργία 04/09/19, 16:37

Με ευρεία κέρδη ξεκινούν τις συνεδριάσεις στο μέσο της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές «πατούν» πάνω στην υποχώρηση των γεωπολιτικών εντάσεων.

Ο βασικός λόγος για την αισιοδοξία των αγορών εντοπίζεται στο Χονγκ Κονγκ, με τη διοίκητρια του ημιαυτόνομου κρατιδίου, Κάρι Λαμ, να ανακοινώνει νωρίτερα μέσα στην Τετάρτη πως αποσύρει το νομοσχέδιο για την έκδοση καταδικασμένων στην Κίνα, που είχε προκαλέσει μεγάλη κρίση στην πόλη τις περασμένες εβδομάδες, με πρωτοφανείς διαδηλώσεις κατά της σύνδεσης του Χονγκ Κονγκ με την Κίνα.

Ακόμα, οι αναλυτές «διαβάζουν« θετικά τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, ενώ αναμένονται οι εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εάν όντως ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, προσθέτοντας ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ του Brexit.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,76% στις 26.315 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,79% στις 2.929 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει άνοδο 1,02% στις 7.954 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, μηνιαία υποχώρηση σημείωσε το έλλειμμα στο ισοζύγιο των εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ για τον Ιούλιο, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Εμπορίου της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε στα 54 δισ. δολάρια έναντι 55,5 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση στα 53,4 δισ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ, το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών με την αυξήθηκε 9,4% στα 32,8 δισ. δολάρια, με τις εισαγωγές να ενισχύονται 6,4%. Οι εξαγωγές στην Κίνα υποχώρησαν 3,3% τον Ιούλιο.

Το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύθηκε σε ιστορικό υψηλό επίπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε