«Πράσινο» στην Ασία με το εμπόριο στο επίκεντρο

«Πράσινο» στην Ασία με το εμπόριο στο επίκεντρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:40 Δημιουργία 06/09/19, 10:37

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Παρασκευής, εν μέσω καθησυχασμού για τις επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Την ίδια ώρα, δε, ώθησε δίνεται και από τα μάκρο για την αμερικανική οικονομία, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,54%, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,31%, ο Shanghai ενισχύεται 0,16%, ο Sensex καταγράφει κέρδη 0,60%, και ο Straits Times στη Σιγκαπούρη κερδίζει 0,16%.

Παράλληλα, στο Χονγκ Κονγκ η AAC σημειώνει άνοδο 2,69%, η Sunny Optical κατά 2,74%, ενώ και η Samsung σημειώνει άνοδο 1,20% στη Νότια Κορέα.

Στο μεταξύ, την ώρα που η παγκόσμια οικονομία εκπέμπει σήμα SOS και οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικές διενέξεις κλιμακώνονται, οι τιμές του πετρελαίου οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, με την ποσότητα να είναι διπλάσια των προβλέψεων των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg.

Με τους ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (ΗΠΑ-Κίνα) να επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται στα 56,45 δολάρια το βαρέλι, με την τιμή να σημειώνει αύξηση 2,4% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του αργού τύπου μπρεντ μετά τη χθεσινή πτώση της σπάει το φράγμα των 61 δολαρίων, στα 61,07 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί 1% σε εβδομαδιαία βάση.

Αν σου άρεσε κάνε