Πιο κοντά στην ηγεσία του ΔΝΤ η Γκεοργκίεβα - Ήρθη το όριο των 65 ετών

Πιο κοντά στην ηγεσία του ΔΝΤ η Γκεοργκίεβα - Ήρθη το όριο των 65 ετών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:31 Δημιουργία 06/09/19, 15:01

Ακόμα ένας σκόπελος για την τοποθέτηση της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στη θέση της επικεφαλής του ΔΝΤ έφυγε από τη μέση την Παρασκευή, καθώς το Ταμείο ήρε τον όριο ηλικίας των 65 ετών, που έθετε έως τώρα στις υποψηφιότητες για τη θέση.

Η κ. Γκεοργκίεβα έκλεισε τα 66 έτη στις 13 Αυγούστου και υπήρξαν έτσι κάποια ερωτηματικά για το εάν θα μπορέσει τελικά να είναι η διάδοχος της Κριστίν Λαγκάρντ. Σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ανακοίνωσε πως μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία και υποψήφιοι άνω των 65 ετών.

Αν και πρόκειται για μία θέση που παραδοσιακά επιλέγει η Ε.Ε., δεν αποκλείονταν εκπλήξεις. Η Βρετανία προωθούσε την υποψηφιότητα του Τζορτζ Όζμπορν, αλλά φαίνεται ότι δεν βρήκε τη στήριξη των ΗΠΑ και της Κίνας, στην οποία ήλπιζε ο Τζόνσον. Έτσι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει στην κούρσα. Μία από τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει δικό της υποψήφιο. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη έως και σήμερα, ημέρα εκπνοής της επίσημης προθεσμίας για υποψηφιότητες.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 4 Οκτωβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε