«Παγωμάρα» στη Wall Street, μετά την ανεργία στις ΗΠΑ

«Παγωμάρα» στη Wall Street, μετά την ανεργία στις ΗΠΑ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:49 Δημιουργία 06/09/19, 16:47

Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να εμφανίζονται διχασμένοι για τον τρόπο με τον οποίο «διαβάζουν» τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή.

Η απρόσμενη πτώση των νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία για τον Αύγουστο από τη μία ενδέχεται να οδηγήσει την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σε συνέχεια της μείωσης των βασικών της επιτοκίων, ως μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων. Από την άλλη, οι «κουτσουρεμένες» θέσεις δείχνουν σε ένα βαθμό τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου που συνεχίζεται μεταξύ του Ντόναλτ Τραμπ και της Κίνας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,03% στις 26.735 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,03% στις 2.975 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,15% στις 8.104 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σημαντική μείωση εμφάνισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 130.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα από 159.000 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 158.000 νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό της ανεργίας παράμεινε αμετάβλητο στο 3,7%, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

Σε ότι αφορά τους μισθούς, το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,4% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018 το μέσο ωρομίσθιο διαμορφώθηκε 3,2% υψηλότερα.

Αν σου άρεσε κάνε