Όλα ανοιχτά για τις εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ και Κίνας

Όλα ανοιχτά για τις εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ και Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:57 Δημιουργία 06/09/19, 17:12

Να κατεβάσει τους τόνους εν όψει της νέας συνάντησης που θα έχουν ΗΠΑ και Κίνα στις αρχές του Οκτωβρίου ώστε να εξεταστεί εάν μπορεί να υπάρξει μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου επιχείρησε την Παρασκευή ο κορυφαίος σύμβουλος του Ντόναλτ Τραμοπ σε θέματα οικονομίας και εμπορίου, Λάρι Κούντλοου.

Μιλώντας στο CNBC, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα γίνει η συνάντηση, προσθέτοντας πως οι Κινέζοι θα έρθουν στις ΗΠΑ και όχι το αντίθετο.

Ακόμα, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν "κόκκινες γραμμές" για τη νέα συνάντηση με τους Κινέζους» και ότι θα ήθελε οι δύο χώρες να επιστρέψουν στο σημείο που βρισκόντουσαν οι διαπραγματεύσεις τον περασμένο Μάιο.

Ο Κούντλοου είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής η Κίνα δεν έχει αιτηθεί «πάγωμα» των νέων δασμών που θα θέσουν οι ΗΠΑ σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Ο νέος γύρος συνομιλιών θα ξεκινήσει αργότερα αυτόν τον μήνα στην Ουάσιγκτον και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιού Χε θα συναντηθούν στις αρχές Οκτωβρίου, σημείωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως θα ήταν καλό η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Αν σου άρεσε κάνε