Ασιατικές αγορές: Με το «δεξί» στη νέα εβδομάδα

Ασιατικές αγορές: Με το «δεξί» στη νέα εβδομάδα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:37 Δημιουργία 09/09/19, 10:36

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να «διαβάζουν» τα πλέον πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία.

Ειδικότερα, την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι ο όγκος του εμπορίου της Κίνας με τις ΗΠΑ τον Αύγουστο σημείωσε σημαντική πτώση, ειδικά μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης επιβολής νέων δασμών από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εισαγωγές αμερικανικών αγαθών στην Κίνα μειώθηκαν κατά 22% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, στα 10,3 δισ. δολ., ενώ οι κινεζικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ βυθίστηκαν επίσης κατά 16% στα 44,4 δισ. δολ.

Στο μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ του β' τριμήνου, το οποίο αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 1,3%.

Τα τελικά στοιχεία είναι χαμηλότερα της αρχικής εκτίμησης για αύξηση 1,8%. Η ιδιωτική ζήτηση αναπτύχθηκε με μικρότερο του αναμενομένου ρυθμό, ωστόσο οι δημόσιες επενδύσεις κινήθηκαν υψηλότερα των προηγούμενων εκτιμήσεων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,56%, στις 21.318,42 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να ενισχύεται κατά 0,52%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng παραμένει ουσιαστικά σταθερός, με οριακή άνοδο 0,01%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κερδίζει 0,70% και ο Shenzhen Composite, πιο δυναμικά, 1,36%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 0,19%.

Στην Αυστραλία, τέλος, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,1%.

Αν σου άρεσε κάνε