Αναζητούν κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές

Αναζητούν κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:09 Δημιουργία 10/09/19, 10:06

Σε μεικτό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία συρρίκνωσή του την τελευταία τριετία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης - βαρόμετρο για την κερδοφορία των επιχειρήσεων, υποχώρησε τον Αύγουστο κατά 0,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας.

Η πτώση του, πάντως, ήταν μικρότερο του 0,9% το οποίο προέβλεπαν οικονομική αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε αύξηση 2,8% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση 2,6%, στην ίδια έρευνα. Οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν άλμα 10% σε ετήσια βάση, μετά και από την αύξηση 9,1% τον Ιούλιο. Πιο ειδικά, η τιμή του χοιρινού στην Κίνα εκτοξεύτηκε κατά 46,7% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, εν μέσω επιδημίας της πανώλης των χοίρων.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,32%, στις 21.386 μονάδες, ενώ ο νοτιοκορεατικός KOSPI κινείται ισχυρότερα, με κέρδη 0,65%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng έχει οριακές απώλειες 0,01%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai υποχωρεί κατά 0,27% και ο Shenzen κατά 0,25%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με πτώση 0,44%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,51%.

Σημειώνεται ότι οι αγορές στην Ινδία είναι σήμερα κλειστές λόγω εθνικής αργίας, ενώ στη Μαλαισία, η μετοχή του ομίλου του κλάδου των τηλεπικοινωνιών Axiata Group βυθίστηκε κατά 14%, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τη νορβηγική Telenor για τη δημιουργία κοινοπραξίας.

Αν σου άρεσε κάνε