«Παγωμένη» η Wall Street λόγω Apple και Fed

«Παγωμένη» η Wall Street λόγω Apple και Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:57 Δημιουργία 11/09/19, 16:34

Με οριακές κινήσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να προσπαθούν ισορροπήσουν μεταξύ των επιχειρηματικών νέων και των απειλών του Ντόναλτ Τραμπ προς την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, οι χθεσινές ανακοινώσεις της Apple για το iPhone 11 και τη νέα υπηρεσία streaming τηλεοπτικού υλικού αρχικά οδήγησαν προς τα πάνω τον κλάδο της τεχνολογίας, που υποχώρησε στη συνέχεια λόγω του πακέτου προσφορών που ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση της εταιρείας, καθώς εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο τα νέα προϊόντα θα φέρουν κέρδη στα ταμεία της Apple.

Στο «μέτωπο» της Fed, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε και πάλι από τους επικεφαλής της τράπεζας να προχωρήσουν σε δραστική μείωση των επιτοκίων, μια εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση της Fed όπου θα φανεί εάν οι απειλές του Τραμπ θα επηρεάζουν τους επικεφαλής της τράπεζας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,07% στις 26.926 μονάδες.

Ο S&P 500 μένει κερδίζει 0,04% στις 2.980 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,19% στις 8.102 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,1% σε προσαρμοσμένη βάση τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, έναντι εκτιμήσεων ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

Αν σου άρεσε κάνε