Kolotoumpa από τον Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο;

Kolotoumpa από τον Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο;

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:50 Δημιουργία 12/09/19, 17:14

Συνεχίζονται οι «ήξεις-αφήξεις» του Ντόναλτ Τραμπ αναφορικά με τα επόμενα βήματα των ΗΠΑ στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, με κορυφαία στελέχη του Λευκού Οίκου να διαρρέουν στο Bloomberg πως ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο μερικής... αναστολής των δασμών προς τα κινεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ σκέφτονται το «πάγωμα» νέων δασμών και τη μερική ακύρωση υφιστάμενων δασμών προς το Πεκίνο, με στόχο η Κίνα να πει το «ναι» στην αγορά αγροτοδιατροφικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

Ορισμένοι από τους κορυφαίους σύμβουλους του κ. Τραμπ έχουν συζητήσει τις τελευταίες ημέρες το σχέδιο ενόψει διαπραγματεύσεων με Κινέζους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις ερχόμενες εβδομάδες.

Τα δεδομένα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο εάν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα στο CNBC ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, που σημείωσε πως «ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον δασμών σε κινεζικά προϊόντα».

Αν σου άρεσε κάνε