Αγορές: Οι επενδυτές ψάχνουν ασφαλές καταφύγιο - Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα το ΧΑ

Αγορές: Οι επενδυτές ψάχνουν ασφαλές καταφύγιο - Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα το ΧΑ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:56 Δημιουργία 16/09/19, 14:48

Στους ρυθμούς των πετρελαϊκών αναταράξεων κινούνται οι διεθνείς αγορές τη Δευτέρα, στον απόηχο των επιθέσεων με drones στις εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο, τη στιγμή που τα χρηματιστηριακά ταμπλό έχουν «κοκκινίσει».

Έτσι, οι επενδυτές επιστρέφουν στα κρατικά ομόλογα και τον χρυσό, καθώς οι κυβερνητικές «υποσχέσεις» για ανάληψη δράσης απέναντι στην απειλή μία νέας παγκόσμιας ύφεσης δεν είναι αρκετές, ώστε να κάμψουν τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Στο ταμπλό, λοιπόν, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,5%, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει πτώση έως και 0,8%.

Την ίδια ώρα, ο Dax στη Φρανκφούρτη χάνει κατά 0,6%, ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται στο -0,7%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 1%.

Ωστόσο, το ΧΑ κινείται τώρα κόντρα στο αρνητικό ρεύμα των ευρωαγορών, ύστερα από ένα πτωτικό ξεκίνημα.

Συγκεκριμένα, ο ΓΔ ενισχύεται κατά 0,45% στις 860,79 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κινείται λίγο πάνω από τα 22 εκατ. ευρώ.

Στα εμπορεύματα, τα βλέμματα επικεντρώνεται στον χρυσό, με την τιμή σποτ του πολύτιμου μετάλλου να κερδίζει έως και 1,6% στα 1.511 δολάρια η ουγκιά.

Αν σου άρεσε κάνε