Αγορές: Μάτια και προσοχή στη Fed

Αγορές: Μάτια και προσοχή στη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:09 Δημιουργία 18/09/19, 10:04

Στη Fed και στις κρίσιμες αποφάσεις της ως προς το «μέτωπο» της νομισματικής πολιτικής είναι στραμμένοι οι προβολείς αγορών και επενδυτών την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σήμερα στη δεύτερη διαδοχική μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης μετά την προηγούμενη μείωση στα τέλη του Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα «βλέμματα» επικεντρώνονται στην ομιλία του επικεφαλής της τράπεζας, Ζερόμ Πάουελ, τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει για «γενναίες» μειώσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές συρρικνώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, πιέζοντας την κεντρική τράπεζα της χώρας να χαλαρώσει περαιτέρω την πολιτική της.

Σχετικά με το «μέτωπο» των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, ο Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος χθες για μια συμφωνία με την Κίνα «ίσως σύντομα», όπως ανέφερε, αν και επισήμανε ότι αυτό θα μπορούσε να έρθει μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 0,2% στις 21.960,71 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,05%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,45% και ο Shenzhen Composite ενισχύεται 0,5%.

Τέλος, ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Ινδονησία κερδίζουν 0,5% και 0,45%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 χάνει 0,2%.

Αν σου άρεσε κάνε