«Πράσινο» στην Ασία με το βλέμμα στα μηνύματα των Κεντρικών Τραπεζών

«Πράσινο» στην Ασία με το βλέμμα στα μηνύματα των Κεντρικών Τραπεζών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:38 Δημιουργία 19/09/19, 10:12

Στο «πράσινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, στον απόηχο της απόφασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) να διατηρήσει αμετάβλητη την ιδιαίτερα χαλαρή πολιτική της, αφότου η Fed προχώρησε σε ακόμη μία παρέμβαση χθες.

Η κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας ήταν αναμενόμενη, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγήσει βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος τα επιτόκια της στην επόμενη συνεδρίαση τον Οκτώβριο, επικαλούμενη την επιβράδυνση των μεγάλων οικονομιών λόγω «προστατευτικών κινήσεων» στο εμπόριο.

Ειδικότερα, η τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιο για τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις στο -0,1% και τον στόχο για τις αποδόσεις στο 10ετές κοντά στο μηδέν.

Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τη δέσμευση της να κρατήσει τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,4% στις 22.044,45 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτη Shanghai Composite σημειώνει οριακά κέρδη 0,1% και ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,5%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέα σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%, ενώ ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%. Οι δείκτες σε Ταιβάν και Ινδονησία χάνουν 0,3% και 0,40% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε