Ασταμάτητη η επενδυτική «δίψα» για τα ελληνικά assets

Ασταμάτητη η επενδυτική «δίψα» για τα ελληνικά assets

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:36 Δημιουργία 20/09/19, 11:14

Συνεχίζεται το ράλι των ομόλογων, γεγονός που επιβεβαιώνει την ασταμάτητη «δίψα» των επενδυτών για τους ελληνικούς τίτλους.

Τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα που εκπέμπονται από το Λονδίνο κατά την παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα στο Roadshow και τις επαφές του με κορυφαίους, ξένους «παίκτες» εντείνουν τις επενδυτικές «ορέξεις» για τα ελληνικά assets

Στο πλαίσιο αυτό, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 4,6% στο 1,316% και σε νέα ιστορικά χαμηλά, με το spread να διαμορφώνεται στις 184 μ.β. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2009.

Παράλληλα, ήπια πτώση σημειώνει η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία διαμορφώνεται επίσης σε χαμηλό ρεκόρ του 0,76%.

Στην «πρέσα» η αγορά

Την ίδια ώρα, στη Λεωφόρο Αθηνών καταγράφεται ισχυρό πρέσινγκ την Παρασκευή αφενός λόγω της σημερινής λήξης των παραγώγων κι αφετέρου των αναδιαρθρώσεων που λαμβάνουν χώρα στο περιθώριο των αλλαγών στους δείκτες FTSE.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,58% στις 868,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,6 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.152,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,40% στις 809,94 μονάδες.

Για σήμερα οι αναλυτές «βλέπουν» νευρικές κινήσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό, εξαιτίας της λήξης των παραγώγων το μεσημέρι, ενώ οι ίδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και μικρής έκτασης εκροές λόγω της αύξησης της στάθμισης των αγορών της Σαουδικής Αραβίας και της Κίνας στον δείκτη FTSE Emerging Markets.

Η προσοχή του ΧΑ επικεντρώνεται στις επαφές του Χρήστου Σταϊκούρα στο Roadshow στο Λονδίνο με μεγάλα διεθνή επενδυτικά σχήματα, στο ραντάρ των οποίων βρίσκονται οι αποκρατικοποιήσεις, με ΕΛΠΕ, Ελληνικό και Ελ. Βενιζέλος να μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα και η Titan σημειώνουν απώλειες 2,58% και 2,09% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Cenergy, Coca Cola και ΟΠΑΠ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Motor Oil, Βιοχαλκο, Μυτιληναίος, Eurobank, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Ελλάκτωρ και Σαράντης.

Αντίθετα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΔΕΗ και Jumbo, με την Εθνική και τη ΓΕΚ Τέρνα να είναι χωρίς μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε