Το ένα μετά το άλλο ρεκόρ σπάει το 10ετές ομόλογο!

Το ένα μετά το άλλο ρεκόρ σπάει το 10ετές ομόλογο!

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:32 Δημιουργία 20/09/19, 14:33

Συνεχίζεται το ράλι των ομόλογων, γεγονός που επιβεβαιώνει την ασταμάτητη «δίψα» των επενδυτών για τους ελληνικούς τίτλους.

Τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα που εκπέμπονται από το Λονδίνο κατά την παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα στο Roadshow και τις επαφές του με κορυφαίους, ξένους «παίκτες», εντείνουν τις επενδυτικές «ορέξεις» για τα ελληνικά assets, με το 10ετές να καταρρίπτει νέο ρεκόρ την Παρασκευή.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,30% έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με το spread να κινείται στις 184 μ.β. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2009.

Παράλληλα, ήπια πτώση σημειώνει η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία διαμορφώνεται επίσης σε χαμηλό ρεκόρ του 0,76%.

Την ίδια ώρα, τα ομόλογα της νότιας Ευρώπης έχουν καλές επιδόσεις ύστερα από το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρατηρεί το Reuters.

Οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων της Ευρωζώνης κινούνταν πτωτικά, λόγω της νέας έντασης στη Μέση Ανατολή και ύστερα από τη μείωση βασικού επιτοκίου δανεισμού στην Κίνα. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 1 μονάδα βάσης στο μείον 0,51%.

Αν σου άρεσε κάνε