Επιφυλακτικότητα στην Ασία με το «βλέμμα» στις εμπορικές συνομιλίες

Επιφυλακτικότητα στην Ασία με το «βλέμμα» στις εμπορικές συνομιλίες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:12 Δημιουργία 24/09/19, 10:10

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin ότι οι σινοαμερικανικές διαπραγματεύσεις για το εμπόριο θα συνεχιστούν κανονικά σε δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Mnuchin ανέφερε ότι οι συνομιλίες σε ανώτερο επίπεδο για ζητήματα εμπορίου και τεχνολογίας θα συνεχιστούν την εβδομάδα, που ξεκινά τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε ήπια άνοδο της τάξης του 0,09%, στις 22.098,84 μονάδες. Ο νοτιοκορεατικός KOSPI ενισχύθηκε κατά 0,45%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 0,27%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai Composite ενισχύεται κατά 0,25%, ενώ ο Shenzen Composite κινείται ισχυρότερα, με άνοδο 0,47%.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, με οριακή υποχώρηση 0,01%, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τον αυστραλιανό S&P/ASX 200 (-0,01%).

Στο «μέτωπο» των μάκρο, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Markit, συγκεκριμένα, υποχώρησε στο 48,9 τον Σεπτέμβριο έναντι 49,3 τον Αύγουστο, με το 50 να αποτελεί το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης.

Η πορεία του δείκτη καταδεικνύει αυξημένες εξωτερικές δυσκολίες για τις βιομηχανίες, κυρίως σχετιζόμενες με τον εμπορικό πόλεμο των τελευταίων 18 μηνών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Αν σου άρεσε κάνε