Με μεικτά πρόσημα κλείνει τον μήνα η Ασία

Με μεικτά πρόσημα κλείνει τον μήνα η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:07 Δημιουργία 30/09/19, 10:06

Δίχως σαφή προσανατολισμό κλείνουν τον μήνα οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα μάκρο, που ανακοινώθηκαν στην Κίνα και τα οποία καταγράφουν «άλμα» στη μεταποίηση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 0,6% στις 21.755,84 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% και ο Shenzhen Composite χάνει 0,3% ενόψει της εθνικής εορτής που θα κλείσει τις κινεζικές αγορές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,6%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία χάνουν 0,2% και 0,6%.Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, δύο διαφορετικές μετρήσεις τις δραστηριότητας σα κινεζικά εργοστάσια βελτιώθηκαν το Σεπτέμβριο δίνοντας ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI των εταιρειών Caixin και Markit σκαρφάλωσε στις 51,4 μονάδες το Σεπτέμβριο από 50,4 μονάδες τον Αύγουστο.

Ακόμη, ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 49,8 μονάδες από 49,5 μονάδες τον Αύγουστο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ο Caixin PMI παρακολουθεί πιο στενά τις μικρές επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου, ενώ ο επίσημος δείκτης εστιάζει περισσότερο στις μεγάλες, κρατικές επιχειρήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε