«Καμπάνες» από Fitch για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

«Καμπάνες» από Fitch για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:37 Δημιουργία 30/09/19, 17:30

Σήματα κινδύνου για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας στέλνει τη Δευτέρα ο Fitch, προειδοποιώντας για τον αντίκτυπο που έχει η διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών στο παγκόσμιο ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης, λόγω της κόντρας Αμερικανών και Κινέζων, η παγκόσμια οικονομία για το 2020 αναμένεται να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 8 ετών.

«Η προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας έχει επιδεινωθεί σημαντικά λόγω των δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας» αναφέρει ο Fitch.

Επιπλέον, η χαμηλότερη ανάπτυξη στην Κίνα θα παρατείνει την πτώση του παγκόσμιου εμπορίου και της μεταποίησης, η οποία με τη σειρά της θα συνεχίσει να πιέζει την επέκταση της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος μείωση κατά 20 μονάδες βάσης, τις προβλέψεις για το 2019 και το 2020, σε 2,6% και 2,5% αντίστοιχα -από 3,2% το 2018.

Μάλιστα, η επίδοση για το 2020, αν επαληθευτεί, είναι η χαμηλότερη από το 2012.

Η εκτίμηση για την ανάπτυξης της Κίνας, για το 2020, αναθεωρήθηκε σε 5,7% από 6%, ενώ οι προβλέψεις της Ευρωζώνης μειώθηκαν στο 1,1% από 1,3%.

Για τις ΗΠΑ, η ανάπτυξη αναμένεται πλέον σε 1,7% το 2020, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,8%. «Οι ΗΠΑ δεν είναι άνοσες, καθώς οι εξαγωγές, η μεταποίηση και οι επιχειρηματικές επενδύσεις επιδεινώνονται.

Ωστόσο, η πιο κλειστή οικονομία -το εξωτερικό εμπόριο αντιπροσωπεύει ένα σχετικά μικρό μερίδιο του ΑΕΠ- εξακολουθεί να βασίζεται στις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες, μια στενή αγορά εργασίας και μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική

Αν σου άρεσε κάνε