«Πράσινα» τα ασιατικά ταμπλό με τα επιτόκια στο επίκεντρο

«Πράσινα» τα ασιατικά ταμπλό με τα επιτόκια στο επίκεντρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:55 Δημιουργία 01/10/19, 09:54

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές να «διαβάζουν» την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας για μείωση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στα επίπεδα του 0,75%.

Το δ.σ. έλαβε υπόψη του τις δυνάμεις που οδήγησαν στην τάση για επικράτηση χαμηλότερων επιτοκίων παγκοσμίως και τις επιδράσεις που έχει αυτή η τάση στην αυστραλιανή οικονομία και στον πληθωρισμό, αναφέρει ο διοικητής της RBA, Phlip Lowe, σε ανακοίνωσή του.

«Τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά σε όλο τον κόσμο και αναμένεται ευρέως περαιτέρω νομισματική χαλάρωση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες απαντούν στα επίμονα πτωτικά ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία και στον υποτονικό πληθωρισμό», δήλωσε.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της RBA, το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε πτωτικά, στα 0,6723 δολάρια ΗΠΑ, ευρισκόμενο νωρίτερα υψηλότερα, στα 0,6775 δολάρια ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ και ηπειρωτική Κίνα είναι κλειστές καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, λόγω των εορτασμών για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε κέρδη 0,61%, στις 21.889 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να σημειώνει κέρδη 0,35%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted ενισχύθηκε κατά 1,27%, ενώ στην Ινδονησία ο IDX Composite υποχωρεί κατά 0,22%.

Την ίδια ώρα, στην Αυστραλία, o S&P/ASX 200 "κέρδισε" 0,81%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο DJ New Zealand σημείωσε κέρδη 0,96%.

Αν σου άρεσε κάνε