Ανοδικά η Ασία με το «βλέμμα» στο εμπόριο

Ανοδικά η Ασία με το «βλέμμα» στο εμπόριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:49 Δημιουργία 08/10/19, 10:48

Στο «πράσινο» κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, στον απόηχο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο αργότερα εντός της εβδομάδας.

Ειδικότερα, η Κίνα επιβεβαίωσε ότι ο κορυφαίος διαπραγματευτής της σε ζητήματα εμπορίου, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Liu He, θα είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας η οποία θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη.

Το Πεκίνο έχει αφαιρέσει από το τραπέζι σειρά κομβικών για τις ΗΠΑ ζητημάτων, όπως η βιομηχανική πολιτική και το θέμα των κρατικών ενισχύσεων σε κινεζικές επιχειρήσεις, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες προόδου στις διμερείς επαφές.

Στα μάκρο της ημέρας, η Ιαπωνία κατέγραψε πλεόνασμα 2,16 τρισεκατομμυρίων γεν (20 δισ. δολαρίων) στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία αναφοράς του υπουργείου των Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Τόκιο.

Πρόκειται για τον 62ο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο καταγράφεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το πλεόνασμα από το εμπόριο των αγαθών καταγράφηκε στα 50,9 δισεκατομμύρια γεν (474 εκατομμύρια δολάρια), ενώ για τον τομέα των υπηρεσιών, το πλεόνασμα καταγράφηκε στα 23,3 δισεκατομμύρια γεν (217 εκατομμύρια δολάρια).

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο κατά 0,99%, στις 21.587,78 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κινείται ακόμη ισχυρότερα, στο +1,21%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng "κερδίζει" 0,76%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, μετά από μία εβδομάδα χωρίς συναλλαγές λόγω εθνικών εορτασμών, ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,38% και ο Shenzhen 0,57%.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 0,75%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,45%, ενώ ανοδικά κινούνται και οι δείκτες σε Ινδονησία και Σιγκαπούρη.

Αν σου άρεσε κάνε