Μικρά κέρδη στη Wall Street, εν μέσω των συζητήσεων ΗΠΑ - Κίνας

Μικρά κέρδη στη Wall Street, εν μέσω των συζητήσεων ΗΠΑ - Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:51 Δημιουργία 10/10/19, 16:49

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου στην εκκίνηση της Πέμπτης, με κύριο θέμα της προσοχής των επενδυτών να είναι οι συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για το εμπόριο, που βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη.

Εξάλλου, οι αναλυτές αποτιμούν και τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και το εάν αυτά μπορούν να φέρουν πιο κοντά μια νέα μείωση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,10% στις 26.371 μονάδες.

Ο S&P ενισχύεται 0,13% στις 2.923 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,21% στις 7.920 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, μείωση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 210.000 από 220.000 προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 220.000 αιτήσεις.

Εξάλλου, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος το Σεπτέμβριο σε μηνιαία και σε ετήσια βάση, στο 1,7%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε άνοδο 0,1% τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τη μικρότερη άνοδο τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Σε ετήσια βάση ο δομικός πληθωρισμός διατηρήθηκε στο 2,4%.

Αν σου άρεσε κάνε