Μεικτά σινιάλα από το εμπόριο, μεικτή εικόνα στην Ασία

Μεικτά σινιάλα από το εμπόριο, μεικτή εικόνα στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:22 Δημιουργία 17/10/19, 10:20

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης, καθώς τα μηνύματα που καταφτάνουν από το «μέτωπο» των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας είναι συγκεχυμένα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς και η συμφωνία θα υπογραφεί τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει από την κινεζική πλευρά πρόσκληση προς τους Αμερικανούς διαπραγματευτές για τη συνέχιση των συνομιλιών σε υψηλό επίπεδο στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post, ο Στίβεν Μνούτσιν ελπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογος του Σι Τζινπίγκ να υπογράψουν μια συμφωνία στη Σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού στη Χιλή, στα μέσα Νοεμβρίου.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 22.451,86 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,2% και ο Shenzhen Compositeσημειώνει μικρές απώλειες 0,05%.

Παράλληλα, ο Kospi της Νέας Κορέας χάνει 0,3%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Ινδονησία κερδίζουν 0,2% και 0,1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%.

Αν σου άρεσε κάνε