Ανοδικά η Wall Street την Πέμπτη, μετά τη συμφωνία για το Brexit

Ανοδικά η Wall Street την Πέμπτη, μετά τη συμφωνία για το Brexit

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:47 Δημιουργία 17/10/19, 16:44

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με το κύριο βάρος της προσοχής των επενδυτών στις διεθνείς αγορές να δίνεται στη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξαν νωρίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αναλυτές αναμένουν να φανεί το εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα μπορέσει να περάσει τη συμφωνία στην ψηφοφορία που θα γίνει το Σάββατο στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς φαίνεται πως δύσκολα θα μπορέσει την απαραίτητη πλειοψηφία μεταξύ των Βρετανών βουλευτών.

Εξάλλου, παραμένει το ενδιαφέρον για τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη μετοχή της Netflix να σημειώνει μεγάλα κέρδη μετά από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα γ' τριμήνου που ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,16% στις 27.054 μονάδες.

Ο S&P 500 ισχυροποιείται 0,46% στις 3.033 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,53% στις 8.167 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αύξηση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 214.000 έναντι 210.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση τις 215.000 μονάδες.

Εξάλλου, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ διολίσθησαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,26 εκατομμυρίου τον περασμένο μήνα από 1,39 εκατομμύρια τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι ενάρξεις θα υποχωρήσουν στο 1,32 εκατομμύρια. Τον Αύγουστο οι ενάρξεις κατοικιών σκαρφάλωσαν σε υψηλό 12 ετών.

Εν τω μεταξύ, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών κατέγραψαν απώλειες 3% στο 1,39 εκατομμύριο.

Αν σου άρεσε κάνε