Στο «κόκκινο» η Ασία με το βλέμμα στα απογοητευτικά μάκρο

Στο «κόκκινο» η Ασία με το βλέμμα στα απογοητευτικά μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:14 Δημιουργία 18/10/19, 10:11

Στο «κόκκινο» τερμάτισαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Παρασκευής, στον απόηχο των στοιχείων για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, τα οποία έδειξαν περαιτέρω επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης το τελευταίο τρίμηνο εν μέσω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε μικρά κέρδη 0,3% στις 22.509,56. Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έχασε κατά 0,50%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε σε ποσοστό 1,4%, ενώ ο Shenzhen Composite μειώθηκε κατά 1,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,6%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη διολίσθησαν 0,1% και 0,40% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε σε ποσοστό 0,5%.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 6% το γ΄ τρίμηνο, επιβραδύνοντας για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Αυτός είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το πρώτο τρίμηνο του 1992 όταν η Κίνα ξεκίνησε να δημοσιεύει στοιχεία σε επίπεδο τριμήνου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 6,1% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Το β΄ τρίμηνο η οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 6,2%, ενώ το α΄ τρίμηνο κατά 6,4%, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σημειώνεται ότι το Πεκίνο έχει θέσει στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ μεταξύ 6,0% και 6,5% αυτό το έτος, μετά από ανάπτυξη 6,6% το προηγούμενο έτος. Ο μέσος όρος στο εννεάμηνο είναι στο 6,2%.

Αν σου άρεσε κάνε