Στο «κόκκινο» η Ασία - «Βαρίδια» Brexit και κρίση στο Xονγκ Κονγκ

Στο «κόκκινο» η Ασία - «Βαρίδια» Brexit και κρίση στο Xονγκ Κονγκ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:53 Δημιουργία 23/10/19, 10:50

Στο «κόκκινο» τερμάτισαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι ασιατικές αγορές, τη στιγμή που κορυφώνεται η αβεβαιότητα γύρω από το επίμαχο ζήτημα του Brexit.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αρνητικά για τις τάσεις στα ταμπλό επέδρασαν δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι το Πεκίνο σχεδιάζει αλλαγές στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Την Τρίτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισε το πράσινο φως του κοινοβουλίου για την συμφωνία που πέτυχε με την Ε.Ε. στο Brexit, ωστόσο έχασε στην ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα, ένα αποτέλεσμα που οδηγεί πιθανότητα σε νέα αναβολή ή σε εκλογές, όπως τονίζουν πηγές του Λονδίνου.

Στο Πεκίνο τώρα αναβρασμός επικρατεί για την αντικατάσταση της επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Κάρι Λαμ λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι η νέα διοίκηση ενδεχομένως να έχει τοποθετηθεί έως τον Μάρτιο.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0,3% στις 22.625,38 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης υποχώρησε 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε μικρές απώλειες 0,25% και ο Shenzhen Composite έχασε 0,55%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας μειώθηκε 0,5%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη έχασαν 0,3% και 0,6% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε οριακές μεταβολές.

Αν σου άρεσε κάνε