Ακόμα πιο κοντά στο 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Ακόμα πιο κοντά στο 1% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:05 Δημιουργία 25/10/19, 17:57

Μετά και από το νέο ιστορικό χαμηλό που σημείωσε νωρίτερα μέσα στην Παρασκευή το 5ετές ελληνικό ομόλογο, και ο βασικός τίτλος των τίτλων της χώρας μας υποχώρησε σε «αχαρτογράφητα» σημεία, με το 10ετές ομόλογο να υποχωρεί ακόμα περισσότερο προς την περιοχή του 1%.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει την αναβάθμιση της πιστολητπικής ικανότητας της χώρας μας κατά μία βαθμίδα, στην Β+ από ΒΒ-, από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poors αργότερα το βράδυ της Παρασκευής.

Ωστόσο με δεδομένο ότι και η κατηγορία Β+ βρίσκεται τέσσερις βαθμίδες πιο χαμηλά από αυτή που θεωρείται ως ασφαλής για επενδύσεις, το ράλι των δύο τελευταίων ημερών είναι πιθανόν να οφείλεται σε προσδοκίες για μία μεγαλύτερη αναβάθμιση.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 13 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 3ετές ομόλογο με 6 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,24% από 1,26% χθες, έναντι 0,37% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,61% απο 1,66% χθες.

Αν σου άρεσε κάνε