Πάνω η Ασία με «φόντο» τις προσδοκίες για συμφωνία στο εμπόριο

Πάνω η Ασία με «φόντο» τις προσδοκίες για συμφωνία στο εμπόριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:08 Δημιουργία 28/10/19, 10:05

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με «φόντο» τις προσδοκίες για συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας ως προς το μέτωπο του εμπορίου.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,72%, ενώ ο Shenzhen Composite κάνει άλμα 1,46%. Ανοδικά κινείται ο Hang Seng στο Χονγκ Κόνγκ, κατά 1,19%, ενώ στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημειώνει κέρδη 0,36% και στη Νότια Κορέα ο Kospi ακολουθεί ανάλογη πορεία (+0,39%)

Την ίδια ώρα, αμετάβλητος ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ενώ οι αγορές σε Σιγκαπούρη, Ινδία, Μαλαισία και Νέα Ζηλανδία είναι κλειστές λόγω διακοπών. Συνολικά ο ευρύτερος δείκτης της περιοχής MSCI Asia – Pacific, που δεν περιλαμβάνει την Ιαπωνία, καταγράφει άνοδο 0,5%.

Πληροφορίες από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης Ουάσιγκτον – Πεκίνου αναφέρουν ότι οι διαπραγματευτές τους «έκαναν πρόοδο σε συγκεκριμένα θέματα».

Ειπώθηκε ότι είναι «κοντά στο να οριστικοποιήσουν κάποια τμήματα» της ενδιάμεσης συμφωνίας. Ανακοίνωση των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι δυο χώρες είναι σε καλό δρόμο για να κλείσουν τη συμφωνία της «πρώτης φάσης» έως τη συνάντηση των δυο προέδρων Τραμπ – Ξι, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε