Στα... επιτόκια στραμμένη η προσοχή αγορών και επενδυτών

Στα... επιτόκια στραμμένη η προσοχή αγορών και επενδυτών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:57 Δημιουργία 30/10/19, 09:53

Στις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια είναι στραμμένη η προσοχή αγορών και επενδυτών την Τετάρτη.

Στις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικοί δείκτες καταγράφουν απώλειες, μεταξύ άλλων, εν μέσω νέων ανησυχιών για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Αν και Αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνουν λόγο για πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες, το Reuters μετέδωσε χθες ότι το πρώτο σκέλος της συμφωνίας ενδεχομένως να μην είναι έτοιμο για να υπογραφεί, στο πλαίσιο της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στη Χιλή τον επόμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή, το Πεκίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για εκφοβισμό αναφορικά με την προτεινόμενη απαγόρευση σε κινεζικό τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε αμερικανικά δίκτυα. Παράλληλα, ο πρέσβης της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη άφησε να εννοηθεί ότι η κριτική της Ουάσινγκτον σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία των εμπορικών συνομιλιών.

Στο νομισματικό «μέτωπο» τώρα, οι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να ανακοινώσει την τρίτη μείωση των επιτοκίων της αυτό το έτος.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί σε ποσοστό 0,6% στις 22.843,12 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,45% και ο Shenzhen Composite χάνει 0,9%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολισθαίνει 0,6%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 0,4% και 0,3% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%.

Αν σου άρεσε κάνε