Πιο «χαμηλά» τα επιτόκια από τη Fed - Προς «πάγωμα» των μειώσεων

Πιο «χαμηλά» τα επιτόκια από τη Fed - Προς «πάγωμα» των μειώσεων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:16 Δημιουργία 30/10/19, 20:03

Σε μια κίνηση που αναμενόταν από τους αναλυτές, η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) προχώρησε την Τετάρτη σε νέα μείωση των βασικών της επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,5% με 1,75%.

Πρόκειται για την τρίτη μείωση επιτοκίων από τη Fed το 2019, ενώ σε σχετική ανακοίνωση, οι επικεφαλής της τράπεζας φανερώνουν την πρόθεση τους να μην προχωρήσουν για το επόμενο χρονικό διάστημα σε νέο «κόψιμο» των επιτοκίων.

Αντίθετα, η κεντρική τράπεζα αναφέρει τώρα ότι θα «παρακολουθεί τον αντίκτυπο των εισερχόμενων πληροφοριών για το οικονομικό outlook καθώς αξιολογεί το κατάλληλο μονοπάτι» για τα επιτόκια, μια φράση που θεωρείται λιγότερο αποφασιστική.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Έσθερ Τζορτζ και ο Έρικ Ρόζεγκρεν ήταν τα δύο μέλη του δεκαμελούς συμβουλίου που καταψήφισαν την απόφαση για μείωση των επιτοκίων.

Η εκτίμηση της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας παρέμεινε αμετάβλητη, με την αγορά εργασίας να αξιολογείται ως «ισχυρή» και την οικονομική δραστηριότητα να αυξάνεται με «ήπιο ρυθμό».

Όπως και στην προηγούμενη ανακοίνωση, η κεντρική τράπεζα σημειώνει πως προχώρησε στη μείωση του κόστους δανεισμού «λόγω των επιπτώσεων των παγκόσμιων εξελίξεων στο οικονομικό outlook αλλά και των υποτονικών πληθωριστικών πιέσεων»

Αν σου άρεσε κάνε