Κατεύθυνση αναζητεί η Ασία στη «σκιά» της Fed

Κατεύθυνση αναζητεί η Ασία στη «σκιά» της Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:13 Δημιουργία 31/10/19, 10:11

Κατεύθυνση ψάχνουν οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, στον απόηχο των απογοητευτικών μάκρο στοιχείων για την Κίνα και με «φόντο» την τρίτη διαδοχική μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, η Federal Reserve μείωσε χθες τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,5% με 1,75%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed, ξεκαθάρισε πάντως ότι θα χρειαστεί μια «ουσιώδη μεταβολή» στην οικονομία για να δικαιολογηθεί άλλη μια μείωση των επιτοκίων.

Στο «μέτωπο» των μάκρο τώρα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στο 49,3 τον Οκτώβριο από 49,8 τον προηγούμενο μήνα, διολισθαίνοντας σε χαμηλό οκτώ μηνών και παραμένοντας σε τροχιά συρρίκνωσης για έκτο διαδοχικό μήνα.

Την ίδια στιγμή ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 52,8 μονάδες τον Οκτώβριο από 53,7 το Σεπτέμβριο. Η τελευταία μέτρηση είναι η χαμηλότερη από το Φεβρουάριο του 2016.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,3%

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει -0,45% και ο Shenzhen Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,15%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία κερδίζουν 0,7% και 0,3% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%.

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σε θετικό έδαφος.

Ειδικότερα, η τιμή του μπρεντ καταγράφει άνοδο 0,4% στα 60,85 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από πτώση 1,6% την Τετάρτη. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ανακάμπτει 0,2% στα 55,16 δολάρια το βαρέλι ύστερα από απώλειες 0,9% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Αν σου άρεσε κάνε