Σε μεικτό έδαφος η Ασία «κοιτάζοντας» προς το εμπορικό μέτωπο

Σε μεικτό έδαφος η Ασία «κοιτάζοντας» προς το εμπορικό μέτωπο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:53 Δημιουργία 06/11/19, 09:52

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν τον τελευταίο και κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

Το Πεκίνο θέλει οι ΗΠΑ να καταργήσουν τους δασμούς 15% που επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 125 δισ. δολ. στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της συμφωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ωστόσο, δεν έχουν υπάρξει ενδείξεις ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συμφωνήσει σε μια τέτοια κίνηση, παρά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις άλλων υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,2% στις 23.303,82 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει μικρά κέρδη 0,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,6%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται 0,1%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 0,1% και 0,4% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.

Σημειώνεται πως ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσε και η χθεσινή απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει κατά 5 μονάδες βάσης το βασικό της επιτόκιο στα δάνεια ενός έτους στο 3,25%.

Αρκετοί αναλυτές θεώρησαν ότι η μείωση αυτή, η πρώτη από το 2016, είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα της Κίνας το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της αμερικανικής Federal Reserve που έχουν χαλαρώσει σημαντικά την πολιτική τους τους τελευταίους μήνες.

Αν σου άρεσε κάνε