Νέα κίνηση από την Κίνα για εμπορική συμφωνία με τον Τραμπ

Νέα κίνηση από την Κίνα για εμπορική συμφωνία με τον Τραμπ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:15 Δημιουργία 07/11/19, 09:52

Ακόμα μια κίνηση καλής θέλησης για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας κάνει την Πέμπτη το Πεκίνο, γνωστοποιώντας τη συμφωνία με τους Αμερικανούς για την ακύρωση των τελευταίων δασμών για προϊόντα μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθεί, στην πρώτη φάση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος του υπουργείου Γκάο Φενγκ.

Ο Γκάο ανέφερε ακόμα πως για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της συμφωνίας, τότε η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσουν και στην άρση όλων των δασμών. «Παραμένουμε σε στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και ελπίζουμε πως και οι δύο πλευρές θα επιλύσουν τις ανησυχίες που υπάρχουν» πρόσθεσε ο Κινέζος αξιωματούχος.

Εάν η είδηση επιβεβαιωθεί και από τις ΗΠΑ θα σημαίνει ότι ουσιαστικά έχουμε έναν οδικό χάρτη για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαρίδι για την παγκόσμια οικονομία.

Το βασικό αίτημα της Κίνας από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ήταν η άρση των τιμωρητικών δασμών, που πλέον έχουν επεκταθεί στην πλειονότητα των εξαγωγών της προς τις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι θα πάρει αυτό που ζητούσε, αλλά με αστερίσκους.

Αν σου άρεσε κάνε