«Κόκκινο» στην Ασία με φόντο τα διττά μηνύματα από το εμπορικό «μέτωπο»

«Κόκκινο» στην Ασία με φόντο τα διττά μηνύματα από το εμπορικό «μέτωπο»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:37 Δημιουργία 08/11/19, 09:34

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τους επενδυτές να «διαβάζουν» τις πληροφορίες για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας μετά τις αντικρουόμενες αναφορές των τελευταίων ωρών.

Την Πέμπτη η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ακυρώσουν σταδιακά τους δασμούς που έχουν επιβάλει τους τελευταίους μήνες. Η ακύρωση των δασμών θα γίνει προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της εμπορικής συμφωνίας, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.

Από την αμερικανική πλευρά ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει ομοφωνία στο θέμα, με το Reuters να αναφέρει ότι το ζήτημα της ανάκλησης των δασμών αντιμετωπίζει "άγρια εσωτερική αντιπολίτευση" εντός του Λευκού Οίκου. Από την πλευρά της η Wall Street Journal μετέφερε τις δηλώσεις δύο Αμερικανών αξιωματούχων που αμφισβήτησαν την συμφωνία, ενώ ένας άλλος την επιβεβαίωσε.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,3% στις 23.391,87 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,4% και ο Shenzhen Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

Στα μάκρρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, έδειξαν ότι οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, εμφανίζοντας μείωση μόλις 0,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σε σύγκριση με την πτώση του Σεπτεμβρίου κατά 3,2%.

Οι αναλυτές περίμεναν τα στοιχεία να δείξουν πτώση 3,1%.

Τέλος, ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,3%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη χάνουν 0,2% και 0,9% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει οριακές μεταβολές.

Αν σου άρεσε κάνε