Αγορές: Μεταξύ κερδών και απωλειών η Ασία

Αγορές: Μεταξύ κερδών και απωλειών η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:09 Δημιουργία 12/11/19, 10:07

Σε μεικτό έδαφος κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να μοιράζουν τα βλέμματά τους αφενός στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και αφετέρου στο πολιτικό χάος στο Χονγκ Κονγκ.

Στο μέτωπο του εμπορίου, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι αν και οι διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο πηγαίνουν "πολύ καλά", εντούτοις δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για σταδιακή κατάργηση εκατέρωθεν των δασμών.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, το Politico ανέφερε ότι ο Τραμπ κατά πάσα πιθανότητα θα αναβάλει την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Χονγκ Κονγκ τώρα, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και την Τρίτη.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,81%, στις 23,520,01 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κερδίζει επίσης 0,79%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 0,40%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai κερδίζει 0,17%, με τον Shenzen να υποχωρεί, αντίθετα, κατά 0,39%.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted σημείωσε άνοδο 0,81%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,29%.

Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με στοιχεία κινεζικής βιομηχανικής ένωσης, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα υποχώρησαν κατά 5,8% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, καθώς η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα βυθίστηκε.

Αν σου άρεσε κάνε