Διστακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό περιμένοντας τον Τραμπ

Διστακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό περιμένοντας τον Τραμπ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:52 Δημιουργία 12/11/19, 10:49

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τρίτης, τη στιγμή που οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο των πληροφοριών ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει την αναβολή της επιβολής δασμών στα εισαγόμενα στη χώρα του αυτοκίνητα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έξι μήνες.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,12%, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώνει άνοδο 0,7%, ηγούμενος των κερδών, με τους περισσότερους κλάδους και χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, ο Eurostoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,17%. Ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,28%, όσο και ο βρετανικός FTSE 100, ενώ ο γαλλικός CAC κινείται ανοδικά αλλά λιγότερα ισχυρά, στο +0,12%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,34%, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,15%.

Σε εταιρικά νέα, οι ρυθμιστικές αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πρόστιμο 51,09 εκατ. δολαρίων στην ελβετική τράπεζα UBS για υπερχρέωση 5.000 πελατών της εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, η Infineon ανακοίνωσε κέρδη μετά φόρων 161 εκατ. ευρώ στο δ' τρίμηνο χρήσης, όσο ανέμεναν και οι αναλυτές.

Η Deutsche Post ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τριπλασιάζοντας τα λειτουργικά κέρδη της σε ετήσια βάση στο γ' τρίμηνο, με 942 εκατ. ευρώ έναντι 376 εκατ. την ίδια περίοδο πέρσι.

Αν σου άρεσε κάνε