Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές με το «βλέμμα» στον Τραμπ

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές με το «βλέμμα» στον Τραμπ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:29 Δημιουργία 13/11/19, 10:28

Στο «κόκκινο» τερμάτισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι ασιατικές αγορές, στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την οικονομία, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Κίνα και την Ε.Ε. για το εμπόριο.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Economic Club of New York, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Κίνα ότι " έκλεβε τεχνολογίες και δουλειές από τις ΗΠΑ και επιδοτούσε τις βιομηχανίες της", ενώ εκτίμησε ότι το Πεκίνο "πεθαίνει να κάνει μια συμφωνία, αλλά αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς".

Μπορεί να γίνει σύντομα η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν συμφέρει τις ΗΠΑ", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, περιορίζοντας τις ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα για μια άμεση συμφωνία μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει πτώση 0,85% στις 23.319,87 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κατρακυλάει 2,1% στις 26.512,72 μονάδες στο κλίμα ανησυχίας που έχουν διαμορφώσει οι βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite χάνει 0,35% στις 2.904,53 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,8%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη χάνουν 0,5% και 0,8% αντίστοιχα. Στο Σίδνεϊ ο S&P-ASX 200 υποχωρεί 0,8%, ενώ ο NZ50 της Νέας Ζηλανδίας έχασε επίσης 0,8% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να κρατήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της.

Αν σου άρεσε κάνε