Επέστρεψαν οι ελπίδες για εμπορική συμφωνία στα ασιατικά ταμπλό

Επέστρεψαν οι ελπίδες για εμπορική συμφωνία στα ασιατικά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:53 Δημιουργία 15/11/19, 09:51

Στο «πράσινο» τερμάτισαν μία ταραχώδη εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, καθώς επέστρεψαν οι ελπίδες για εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου δήλωσε ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας είναι κοντά.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ο Κούντλοου είπε ότι έχει υπάρξει «πολύ καλή πρόοδος» και ότι μια συμφωνία είναι κοντά.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι αν και στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «αρέσει αυτό που βλέπει, δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί».

Από την κινεζική πλευρά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ανάκληση των δασμών είναι ένα κρίσιμο σημείο για την επίτευξη συμφωνίας. Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η Κίνα δεν έχει κάνει ακόμα αρκετές παραχωρήσεις για να μπορέσουν οι ΗΠΑ να ακυρώσουν κάποιους από τους δασμούς.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,70% στις 23.303,32.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε μικρά κέρδη 0,20%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε σε ποσοστό 0,6% και ο Shenzhen Composite έχασε 1,1%.

Τέλος, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,1%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη κέρδισαν 0,70% και 0,10% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 αυξήθηκε κατά 0,9%.

Αν σου άρεσε κάνε