«Buy» για τις τράπεζες η HSBC - Δεν βλέπει λόγο για «αρκούδες»

«Buy» για τις τράπεζες η HSBC - Δεν βλέπει λόγο για «αρκούδες»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:29 Δημιουργία 18/11/19, 11:27

«Buy» για όλες τις τραπεζικές μετοχές δηλώνει η HSBC, σημειώνοντας πως δεν έχει βρει σημαντικές ενδείξεις, που να υποστηρίζουν την απαισιόδοξη στάση των «αρκούδων» της αγοράς, που κάνουν λόγο για προκλήσεις στα έσοδα, τη μείωση των NPEs και την ποιότητα του κεφαλαίου του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο οίκος προχωρά στην αναβάθμιση της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε «buy» από «hold», ενώ διατηρεί σταθερή την αξιολόγηση «buy» για την Alpha Bank.

Όπως επισημαίνει η HSBC, το κλίμα γύρω από την Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται, με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τους δείκτες οικονομικού κλίματος να αυξάνονται, τα spreads των ελληνικών ομολόγων να συρρικνώνονται και τις τιμές των ακινήτων να σημειώνουν άνοδο.

Με «φόντο» όλα τα παραπάνω, ο οίκος υπογραμμίζει μία πιο θετική στάση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι απόλυτα δικαιολογημένη τη στιγμή.

Όπως εκτιμά, οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν καλές επιδόσεις κερδοφορίας και ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων, ενώ η δράση πολιτικής θα μετριάσει τις ανησυχίες της αγοράς για την ποιότητα των κεφαλαίων και την πιθανή αρνητική επιτάχυνση των σχεδίων γύρω από τα NPEs.

Ο οίκος δίνει σύσταση buy και για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, με τη νέα τιμή-στόχο για την Eurobank να διαμορφώνεται στο 1,04 ευρώ από 0,94 ευρώ πριν (περιθώριο ανόδου 7,9%), για την Εθνική Τράπεζα στα 3,30 ευρώ από 2,80 ευρώ πριν (περιθώριο ανόδου 7,8%), για την Πειραιώς στα 4,40 ευρώ από 3,10 πριν (περιθώριο ανόδου 44,6%) και για την Alpha Bank στα 2,48 ευρώ από 2,50 ευρώ πριν (περιθώριο ανόδου 28,8%).

Αν σου άρεσε κάνε