Overweight για την Ελλάδα η HSBC

Overweight για την Ελλάδα η HSBC

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:49 Δημιουργία 19/11/19, 12:48

Μόλις μία μέρα μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τις τραπεζικές μετοχές σε «buy», η HSBC αναθεώρησε προς τα πάνω και τη σύστασή της για την χώρα σε overweight από neutral.

Σύμφωνα με τον οίκο, στην Ελλάδα η εκλογή φιλικής προς το επιχειρείν κυβέρνησης αλλά και η επιτάχυνση της ανάπτυξης δείχνουν να βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που ενισχύει τις προοπτικές και για το χρηματιστήριο.

Σε όρους αποτίμησης, το Ρ/Ε της ελληνικής αγοράς διαμορφώνεται στο 15,4, πολύ υψηλότερα του 10,8 για την Αίγυπτο, με βάση τις εκτιμήσεις για το 2019. Ωστόσο, η κερδοφορία των ελληνικών εταιριών αναθεωρείται συνεχώς σε υψηλότερα επίπεδα, τη στιγμή που οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν κατρακυλήσει σε νέα χαμηλά στο 1,5% με το 10ετές της Αιγύπτου στο 14%. Ως εκ τούτου, τα πραγματικά επιτόκια, με βάση και τον πληθωρισμό, διαμορφώνονται στο 2,2% και 10,9% αντίστοιχα. Αυτό οδηγεί σε μείωση του σχετικού κόστους κεφαλαίου στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η HSBC, η διασπορά των επενδύσεων στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερη από αυτή της Αιγύπτου με τον οίκο να χαρακτηρίζει την Αίγυπτο ως ένα "ξεκάθαρα πολυπληθές trade".

Σε κλαδική βάση, επισημαίνει ότι η αλλαγή στη στάση της αναμένεται να υλοποιηθεί κυρίως μέσω προσαρμογών στην έκθεση που έχει στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Αν σου άρεσε κάνε