Πρακτικά ΕΚΤ: Το ΔΣ άφησε στην... άκρη τους διχασμούς για το QE

Πρακτικά ΕΚΤ: Το ΔΣ άφησε στην... άκρη τους διχασμούς για το QE

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:50 Δημιουργία 21/11/19, 15:46

Τα βρήκαν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη συνεδρίαση του περασμένου μήνα, αφήνοντας στην άκρη την κριτική στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για το οποίο ήταν διχασμένοι λίγες εβδομάδες πριν, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου στις 23-24 Οκτωβρίου.

Όπως θυμίζει το Reuters, ήταν εξάλλου η τελευταία συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μάριο Ντράγκι, στην οποία οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έκαναν ένα «ισχυρό κάλεσμα» για ενότητα.

«Κοιτάζοντας μπροστά, έγινε ένα ισχυρό κάλεσμα για ενότητα του διοικητικού συμβουλίου», αναφέρεται.

Όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές, υπογράμμισαν ότι τα εισερχόμενα στοιχεία προκαλούν ερωτήματα για το αν η οικονομική αδυναμία της ευρωζώνης θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από αυτή που ανέμεναν τον Σεπτέμβριο.

Συμφώνησαν ωστόσο να υιοθετήσουν μία προσέγγιση «περιμένουμε και βλέπουμε» καθώς τα τελευταία μέτρα δράσης, που περιλαμβάνουν μειώσεις επιτοκίων και πιο γενναιόδωρα δάνεια στις τράπεζες, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσουν.

Τόνισαν επίσης ότι η παγκόσμια ανάπτυξη και το διεθνές εμπόριο παρέμειναν αδύναμα το τρίτο τρίμηνο, παρά κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης καθώς και ότι το παγκόσμιο εμπόριο ήταν υποτονικό λόγω των εμπορικών εντάσεων και της πιο χαμηλής ζήτησης από την Ασία.

Αν σου άρεσε κάνε