Ήπια κέρδη στην Ασία με το «βλέμμα» και πάλι στο εμπόριο

Ήπια κέρδη στην Ασία με το «βλέμμα» και πάλι στο εμπόριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:49 Δημιουργία 22/11/19, 09:47

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, καθώς η είδηση ότι ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λίου Χε έχει προσκαλέσει την αμερικανική αντιπροσωπεία στο Πεκίνο για συνομιλίες, έχει βοηθήσει να αμβλυνθούν οι ανησυχίες ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει και πάλι σε αδιέξοδο.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η αμερικανική πλευρά έχει αποδεχτεί την πρόσκληση της Κίνας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους Κινέζους ομόλογους τους, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Στο μεταξύ, η South China Morning Post, επικαλούμενη πηγή κοντά στην κυβέρνηση Τραμπ, ανέφερε ότι οι δύο χώρες είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας υπογράμμισε την Πέμπτη ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι οι δύο πλευρές διατηρούν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,3% στις 23.112,88 μονάδες.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,25%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,6% και ο Shenzhen κερδίζει 1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,3%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%.

Αν σου άρεσε κάνε