Ανοδικά οι ευρωαγορές - «Μπερδεμένα» τα μηνύματα από το εμπόριο

Ανοδικά οι ευρωαγορές - «Μπερδεμένα» τα μηνύματα από το εμπόριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:55 Δημιουργία 22/11/19, 10:51

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, τη στιγμή που εκπέμπονται αντικρουόμενα μηνύματα γύρω από το «μέτωπο» των εμπορικών συνομιλιών.

Η ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ-Κίνας αναζωπυρώθηκε αυτή την εβδομάδα μετά τα ψηφίσματα στο αμερικανικό Κογκρέσο υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ τα οποία το Πεκίνο καταδίκασε κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί τη συνέχιση των εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κίνας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Λίου Χε φέρεται να έχει προσκαλέσει την αμερικανική αντιπροσωπεία στο Πεκίνο για έναν νέο γύρο συνομιλιών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,45% στις 403,99 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,45% στις 13.195,40 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 5.906,60 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 7.296,89 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,35%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Γερμανία επιβεβαίωσαν ότι το γερμανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε μόλις 0,1% το τελευταίο τρίμηνο, αποφεύγοντας οριακά την ύφεση.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί αργότερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τους δείκτες PMI σε μεταποίηση και υπηρεσίες.

Αν σου άρεσε κάνε