Ο Τραμπ επαναφέρει τους δασμούς για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής

Ο Τραμπ επαναφέρει τους δασμούς για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:09 Δημιουργία 02/12/19, 14:04

Νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές φέρνει τη Δευτέρα ο Ντόναλτ Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ανακοινώνει πως επαναφέρει τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που εισάγονται από Βραζιλία και Αργεντινή.

«H Bραζιλία και η Αργεντινή είναι σε πλεονεκτική θέση με την υποτίμηση του νομίσματός τους, κάτι που δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό, άμεσα, επαναφέρω τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που φτάνουν στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες» ανέφερε ο Τραμπ με αναρτήσεις του στο Twiter.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Τραμπ κατηγόρησε εκ νέου την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), τονίζοντας πως «πρέπει να αναλάβει δράση, έτσι ώστε οι χώρες, οι οποίες είναι πολλές, να μην εκμεταλλεύονται πλέον το ισχυρό δολάριο μας, υποτιμώντας περαιτέρω τα νομίσματά τους. Αυτό δυσκολεύει πολύ τους βιοτέχνες και τους αγρότες μας όσον αφορά την εξαγωγή των προϊόντων τους. Πιο χαμηλά επιτόκια και χαλάρωση Fed!»

Και συνεχίζει, συμπεριλαμβάνοντας και την Κίνα στις δημοσιεύσεις του:

«Οι αμερικανικές αγορές καταγράφουν άνοδο 21% από την ανακοίνωση των δασμών στις 3/1/2018 – και οι ΗΠΑ λαμβάνουν τεράστια ποσά χρήματος (και δίνουν κάποια στους αγρότες μας, που έχουν στοχοποιηθεί από την Κίνα!)».

Αν σου άρεσε κάνε