Νέες προειδοποιήσεις Λαγκάρντ για την οικονομία της Ευρωζώνης

Νέες προειδοποιήσεις Λαγκάρντ για την οικονομία της Ευρωζώνης

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 02/12/19, 20:42

Ηχηρό μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η ΕΚΤ θα ενεργήσει με «αποφασιστικότητα» στην αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών της Ευρωζώνης, με τη «σιδηρά κυρία» της ΕΚΤ να υπογραμμίζει ότι θα γίνει επανακαθορισμός της στρατηγικής ώστε να εκτείνεται πέραν του πληθωρισμού και σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή.

«Η υποστηρικτική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ ήταν βασική κινητήριος δύναμη για την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης στη διάρκεια της ανάκαμψης και αυτή η στάση παραμένει», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στην παρθενική της εμφάνιση ως πρόεδρος της ΕΚΤ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρώτη συνεδρίαση της ΕΚΤ με την κ. Λαγκάρντ στο τιμόνι θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, είναι ακόμη νωρίς να προδικάσει κανείς τα συμπεράσματα της αξιολόγησης της νομισματικής πολιτικής, αρκέσθηκε όμως στο να υπογραμμίσει ότι «θα κατευθύνεται από δύο αρχές: Διεξοδική ανάλυση και ανοικτό μυαλό». Η ίδια παραδέχθηκε τον αρνητικό αντίκτυπο της υπέρ χαλαρής νομισματικής πολιτικής, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση στοχεύει και στην κατανόηση του πώς οι μακροπρόθεσμες τάσεις μπορούν να επηρεάσουν τα όσα μπορεί να ελέγξει μια κεντρική τράπεζα.

Αν σου άρεσε κάνε